Vânătoarea de Fapte Bune

Fapte bune am infaptuit si pe multi am multumit!

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, s-a desfășurat un nou proiect marca Rotaract Triumph, și anume „Vânătoarea de fapte bune” ce urmărește promovarea bunătății și atenției față de comunitatea noastră, arătând totodată cât de simplu poate fi să aduci un zâmbet.

20 de voluntari s-au alăturat inițiativei noastre, în ciuda vremii ploioase și friguroase de afară. Punctul de plecare a fost Piața Universității. Strategiile au fost puse la cale cu minuțiozitate, iar logistica a fost achiziționată: covrigi, plăcinte calde, cafele, flori, haine și mult entuziasm!

Timp de 2 ore, în diferite părți ale orașului București – Piața Unirii, Gara de Nord, Universitate – vânătorii de fapte bune și-au lăsat amprenta. Am oferit mâncare, băutură caldă și haine oamenilor fără adăpost, flori domnișoarelor, dar și domnilor pentru a le oferi unei persoane dragi lor. Băieții voluntari au ajutat doamnele să își coboare bagajele din tren, iar fetele noastre au îmbrățișat polițiștii înfrigurați ce dirijau intersecțiile, aducând zâmbete și obraji înroșiți. J Am stat de vorbă cu copilași de la metrou care vindeau brățări, le-am dat covrigi calzi, am cumpărat brățări și le-am oferit mai departe fetelor ce se grăbeau pe stradă, cu pivirea în pământ. Domnul ce cântă la muzicuță în pasaj a fost bucuros de plăcinta caldă dobrogeană pe care a primit-o și ne-a dedicat o piesă specială.

Ne-am dat seama că oamenii nu sunt obișnuiți cu fapte bune și sunt sceptici la început. Nu avem cultura bunătății față de cei din jurul nostru. Însă putem învăța acest lucru dacă în fiecare zi facem lucruri mici, dar care au un rezultat de 100 de ori mai mare.

Cea mai mare mulțumire a celor 20 de voluntari a fost aceea că au putut face ziua mai frumoasă a cel puțin 10 oameni, chiar dacă nu au primit un „mulțumit” înapoi. Nu asta contează. Ceea ce este cel mai important este să ne uităm în jurul nostru și să ajutăm cu inima deschisă.

Mulțumim din suflet tuturor celor ce au ales să petreacă o zi de sâmbătă ploioasă vânând fapte bune! 🙂