Rotaract 4 Danube. Twinning cu Rotaract Ruse Bulgaria.

Clubul nostru, Rotaract Triumph Bucuresti, a semnat primul twinning international de la infiintare cu Rotaract Club Ruse Bulgaria.

Parteneriatul cu fratii nostri de la celalalt capat al podului de la Giurgiu a demarat cu proiectul “Rotaract 4 Danube”. Prima faza a acestui proiect a constat intr-o intalnire pe malul bulgaresc al Dunarii intre membrii clubului nostru si cei ai clubului din Ruse pentru colectarea de probe din apa fluviului pentru a fi analizate de un laborator certificat. In urma analizei probelor colectate si cu ajutorul specialistilor vom trage o prima serie de concluzii legate de calitatea apei Dunarii si de gradul ei de poluare, iar pe baza acestora vom emite un raport pe care il vom trimite catre toate cluburile Rotary/ Rotaract, catre institutiile corespunzatoare si catre presa.

Le multumim cu deplina sinceritate noilor nostri frati din Bulgaria pentru programul atractiv pe care ni l-au pregatit la demararea proiectului “Rotaract 4 Danube”. Cu ajutorul lor am beneficiat de o primire foarte calduroasa, de o plimbare cu incarcatura istorica prin centrul orasului Ruse, de un pranz delicios, de un gratar deosebit pe o portiune salbatica din malul bulgaresc al Dunarii si nu in ultimul rand …de peste 3 ore de plimbari spectaculoase cu o salupa de 250 de cai putere pe apele fluviului!

Acesta a fost doar inceputul proiectului “Rotaract 4 Danube”, care va implica in curand toate tarile Dunarene si care va ajuta la realizarea unei analize complete a apelor fluviului, la determinarea principalelor cauze ale scaderii calitatii apei si la gasirea de solutii pentru eliminarea problemelor identificate.