Expoziţie, Poezie, Recital Pian, Teatru- RotarART 4×4

facebook coverRotaract Triumph București organizeazã sâmbătă, 29 noiembrie,  începând cu ora 17.30 la Teatrul Elisabeta  (Blv. Regina Elisabeta, nr. 45) ediţia a III-a a RotarART 4×4.  RotarART 4×4 este un proiect cultural naţional care se adresează atât comunităţii creative, cât şi publicului larg din România, având ca scop promovarea a 4 artişti aflaţi la debutul carierei, reprezentanţi ai 4 arii culturale diferite: teatru, literatură, muzică, arte plastice, provenind din 4 oraşe: Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca.

Anul acesta, RotarART 4×4 îi scoate la lumină pe: Andrei Argaetic, – pictor, ilustrator, deţinător de lucrări comisionate de Red Bull, Ubisoft, Bunătărie, Aviziero, Tatiana Grigore– premiată la competiţii interne şi internaţionale pentru actorie, Ada Vizman– maestră a pianului, Mihaela Oprea– pasionată de literatură, premiată pentru poeziile creaţie proprie. Programul evenimentului cuprinde: “La un pop`a a fost un câine”- piesă de teatru de Tatiana Grigore, Iaşi, proiecţie recital pian și contrabass interpretează Ada Vizman și Számtartó Zsolt, Timişoara, Poezie- Mihaela Oprea, Cluj-Napoca, Expoziţie personală: “Rădăcini”, Andrei Argaetic, Bucureşti.

 Pentru detalii, urmăriți-ne pe Facebook, pe pagina Rotaract Triumph București sau contactați-ne direct  la: Olguţa Anghel, telefon: 0721 72 89 19; e-mail: anghel.olguta@gmail.com

Proiect organizat de: Rotaract Triumph Bucureşti, Rotaract Cluj-Napoca, Rotaract Timişoara, Rotaract Iaşi Curtea Domnească.

Cu sprijinul: Teatrul Elisabeta, Rotary Triumph Bucureşti, Licorna Winehouse, PepsiCo.

Despre artişti:

Andrei Argaetic – București

București, orașul artelor plastice în anul 2014, va fi reprezentat de către Andrei Argaetic.

Pictor, biciclist și ilustrator, uneori curator. Argaetic pedalează constant între ilustrațiile pentru agenții de publicitate, lucrările comisionate de diverse companii (Red Bull, Ubisoft, Unicredit, Dunhill, Bunatarie, Aviziero etc) și experimentele artistice personale. A organizat prima expoziție colectivă de mobilier pictat din România (Ebenist Maler – Noaptea Albă a Galeriilor) când avea doar 20 de ani. Este mereu pe șa cu geanta plină de pensule și schițe, deseori nedormit, dar plin de entuziasm.

Mihaela Oprea – Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, orașul literaturii în anul 2014, va fi reprezentat de către Mihaela Oprea.

Mihaela Oprea s-a născut în data de 7 iunie 1993, la Deva, județul Hunedoara. Are 20 de ani și a început să scrie la vârsta de 15 ani, când, fără gânduri foarte serioase, umplea caiete de rânduri și poezii. Pasiunea pentru scris o căpătase odată cu pasiunea pentru limba română, o moștenire de familie. Compunea texte și orice lucru din jurul ei îi stârnea imaginația, încât era dispusă să îl aștearnă pe o foaie de hârtie oricând. A participat la Olimpiade de Limba Română, concursuri de creație, dar și la sesiuni de comunicări, în județul Hunedoara, reprezentând Colegiul Național „Avram Iancu” din Brad. S-a făcut remarcată prin premiile obținute la aceste concursuri, care au ambiționat-o să își dezvolte pasiunea pentru scris și în prezent, studentă fiind la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în anul III. Aici studiază limba română ca limbă principală și își cultivează în continuare iubirea pentru poezie și creație, cu sprijinul profesorilor săi.

Ada Vizman și Számtartó Zsolt – Timișoara

Timișoara, orașul muzicii în anul 2014, va fi reprezentat către Ada Vizman și Számtartó Zsolt.

Ada Vizman și Számtartó Zsolt au început să cânte împreună în anul 2012, fiind studenți la Facultatea de Muzică din Timișoara. Colaborarea dintre ei a început ca un experiment, având ca scop fuziunea dintre pian și contrabas, două instrumente atât de rar întâlnite împreună. Experimentul s-a concretizat în momentul în care au început să lucreze la integrala sonatelor pentru contrabas și pian de Adolf Misek, lucrări care reprezintă o dovadă sonoră pentru cât de bine se completează aceste două instrumente unul pe celălalt.

 Tatiana Grigore – Iași

Iași, orașul dramaturgiei în anul 2014, va fi reprezentat către Tatiana Grigore.

Andreea Tatiana Grigore este studentă în anul III la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, fiind absolventă a Colegiului Național de Arte din Iași.Tatiana a făcut cunoștință cu actoria chiar în orașul natal, Huși, în perioada liceului, debutând cu rolul principal în piesa “Love 4 all” de Robert de Luxa, în regia lui Nicolae Ionescu.
Realizările ei cuprind, printre altele: Premiul I la Olimpiada Națională de Teatru, secțiunea individual (Timișoara, 2011); premiul al III-lea la Festivalul Internațional al Educației (San Remo, Italia, 2009) și premiul anual de excelență acordat de UAGE Iași (septembrie, 2013). Activitatea sa teatrală s-a concretizat prin numeroase colaborări la instituții culturale precum Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași sau Opera Națională Română Iași.