Rotaract Triumph şi Camerata Regală

Primăvara a debutat pe scena muzicii clasice din Bucureşti cu “Mari solişti, mari dirijori”, concerte de excepție organizate de Camerata Regală, orchestră de tineret aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.  Promotor al valorilor culturale, în special în rândul tinerilor, Rotaract Triumph s-a alăturat iniţiativei demarată de Camerată, de a aduce mai aproape de publicul larg cele mai celebre nume ale muzicii, artişti români cu cariere strălucitoare în Occident şi artişti internaționali care evoluează pe cele mai mari scene ale lumii.

Primul concert din seria “Mari solişti, mari dirijori” a adus pe scena Atenelului Român  dirijorul singaporez Kah Chun Wong şi  soprana Laura Nicorescu.  Lucrările de Benjamin Britten, Samuel Barber şi Piotr Ilici Ceaikovski, interpretarea originală și versatilitatea artiștilor au impresionat publicul meloman, artiștii primind aplauze la scenă deschise minute în șir. Cel de-al doilea concert a avut ca invitați pianiștii Roxana și Valentin Gheorgiu sub bagheta renumitului  dirijor Cristian Mandeal.  Publicul a audiat lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven și Edward Elgar.

Alături de alţi parteneri precum Radio România Cultural, Athénée Palace Hilton, Humanitas sau Cărtureşti, Rotaract Triumph a avut rolul de a asistat Camerata Regală în realizarea unei promovări adecvate a evenimentului atât în rândul membrilor Rotaract şi Rotary, dar şi în rândul publicului larg. Evenimentele au fost de un real succes, al doilea concert din serie desfăşurându-se cu sala plină. Rotaract Triumph susține proiectele culturale și își dorește să pună o piatră de  temelie prin consolidarea unei societăți bazate pe repere culturale de valoare.