Rotaract Triumph a cunoscut copiii de la Fundatia „Sfântul Dimitrie”

Joi, 24 octombrie, membrii Rotaract Triumph au ajuns în centrul de zi al Fundației  „Sfântul Dimitrie” din strada Matei Basarab cu cadouri pentru copii. Am decis să colaborăm cu fundația „Sf. Dimitrie” pentru că de 15 ani această fundație încearcă să aducă o schimbare în sistemul românesc prin programe de dezvoltare destinate copiilor din medii defavorizate. Astfel, vrând să investim fondurile strânse în urma proiectului Lotaract, organizat în parteneriat cu Rotaract Club Iași 2000 am cumpărat rechizite pentru cei mici. Încântați fiind de surpriza avută, copiii ne-au povestit ce vor să devină atunci când vor crește și ne-au arătat câteva dintre dansurile învățate la centrul de zi. Totodată, membrii Rotaract Triumph le-au povestit copiilor despre importanța studiului și al educației.

Fundaţia „Sfântul Dimitrie” îşi doreşte să fie o structură de referinţă în domeniul asociativ, atât pentru beneficiari cât şi pentru parteneri (autorităţi, finanţatori, donatori, comunitate), cu programe sociale bine definite care să-i confere legitimitate şi vizibilitate şi cu potenţial ridicat de a produce o schimbare în bine, durabilă şi stabilă din punct de vedere financiar, cu o conducere şi un personal motivat şi la standarde profesionale ridicate

Fundația „Sfântul Dimitrie” funcţionează din anul 1996 şi are 2 activităţi principale: un centru social pentru copii şi un atelier protejat în care lucrează tineri cu dizabilităţi. Beneficiarii programului fundatiei sunt copiii cu vârste cuprinse între 6 – 15 ani, din medii defavorizate, din familii cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiţii minimale de subzistenţă, creştere şi educaţie.