3000 de rățuște se întrec pe Dâmbovița pentru copiii de la Școala pentru Surzi Nr. 1 din București

Este foarte simplu să schimbi viața unui copil! Participă la marea cursă a celor 3000 de rățuște lansate pe râul Dâmbovița și oferă-le copiilor cu afecțiuni ale aparatului auditiv șansa la o viață normală!

Cluburile Rotaract din București organizează sâmbătă, 23 septembrie 2017, începând cu ora 13.00, cel mai original eveniment caritabil al anului: CURSA DE RĂȚUȘTE ROTARACT.

La fiecare 1.000 de copii, unul dintre ei se naște cu hipoacuzie severă sau profundă, conform statisticilor publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele din jurul său, el nu va putea nici să vorbească. Mai mult decât atât, hipoacuzia are consecințe grave și asupra vieții emoționale a copilului. Micuțul nu știe cum sună vocea părinților săi și nu se poate bucura de muzică sau sunetele frumoase ale naturii. La nivel social, copilul devine timid și retras, neputând să își exprime trăirile și sentimentele în mod firesc, fiind astfel captiv într-o lume a tăcerii.

Pentru mulți dintre copiii născuți cu hipoacuzie, șansele de recuperare sunt foarte mari, însă condiționate de un element esențial: purtarea unor proteze auditive. Chiar și un copil cu surditate severă poate învăța să vorbească dacă beneficiază de un apărat auditiv potrivit nevoilor sale și se află într-un mediu favorabil recuperării.

De aceea, copiii hipoacuzici au nevoie de implicarea noastră în număr cât mai mare: până pe 22 septembrie 2017 (data limită a înscrierilor în cursă) donează achiziționând rățuște și contribuie la împlinirea unui vis!

Înscrierea în concurs se face pe site-ul www.cursaderatuste.ro  sau la stand-ul nostru din Mega Mall București, sâmbătă și duminică (2-3, 9-10 și 16-17 septembrie) între orele 14.00 – 20.00. O donație de 10 lei asigură participarea la cursă cu o rățușcă. Câștigătorul Cursei de Rățuște va beneficia de un premiu de 500 Euro din partea sponsorului principal al evenimentului, Deutsche Bank.

Mulțumim sponsorilor care susțin financiar cauza noastră: Deutsche Bank, Genpact, PetExpo, Romdeca, VTM.

Mulțumim partenerilor noștri care ne ajută să organizăm evenimentul: Profm, Itsy Bitsy FM, Creative Business Management, Audiosofia, Mega Mall București, Sloop, GreenEye Music.

Mulțumim artiștilor care s-au alăturat cauzei noastre: Smiley, What’s Up, Adda, Ioana Ignat, Miră, Xonia, Rucsy (Blaxy Girls) și Andra Gogan!