Ratustele se intrec pentru schimbarea unor destine

Rotaract Bucuresti Triumph organizeaza sambata, 10 septembrie 2016, incepand cu ora 13:00, evenimentul caritabil al anului: CURSA DE RATUSTE ROTARACT TRIUMPH.

5000 de ratuste din plastic se vor intrece pe apele Dambovitei pentru a reusi, cu ajutorul celor inscrisi in concurs, sa schimbe viata unor copii cu afectiuni ale aparatului auditiv.

In Romania, aproximativ 400 de copii se nasc in fiecare an cu hipoacuzie si 15% dintre ei sufera de surditate severa. Un copil diagnosticat cu hipoacuzie nu va auzi decat foarte slab unele sunete din mediul sau, ori nu va auzi deloc.

Hipoacuzia netratata conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru ca nu aude sunetele din jurul sau, el nu va putea nici sa vorbeasca. Dincolo de efectele medicale, hipoacuzia are consecinte grave asupra vietii emotionale a copilului, atât la nivelul familiei – copilul nu cunoaste nici macar sunetul vocii parintilor sai, cat si la nivel social – copilul devine timid si retras, neputand sa isi exprime trairile si sentimentele in cel mai firesc mod, fiind astfel captiv intr-o lume a tacerii.

Pentru multi dintre ei, sansele de recuperare sunt foarte mari, insa conditionate de un element esential: purtarea protezei auditive. Chiar si un copil cu surditate severa poate invata sa vorbeasca, daca beneficiaza de proteza auditiva si se afla intr-un mediu favorabil recuperarii.

Rotaract Bucuresti Triumph invita intreaga comunitate sa se implice in acest proiect prin sponsorizari, donatii si participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: acela de a reda copiilor cel mai frumos sunet – sunetul copilariei.

Inscrierea in concurs se face incepand cu data de 6 iulie 2015, pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donatie de 10 lei asigurand participarea la cursa cu 1 ratusca, fiecare persoana putand achizitiona un numar nelimitat de ratuste si astfel contribuind la schimbarea destinelor micutilor ce au nevoie de noi.

Prin donatia ta vei ajuta un copil sa descopere lumea si sa se bucure de ea!