“Mari solisti, Mari dirijori”

Rotaract Triumph sprijină cauza Cameratei Regale a României de a promova valorile culturale românești și de a aduce mai aproape de muzica clasică publicul tânăr prin seria de concerte ”Mari soliști, Mari dirijori”.

Sâmbătă, 22 martie 2014, Camerata Regală a României, ansamblu  aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită începând cu orele 19.00 la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la al treilea concert de excepție din seria ”Mari soliști, Mari dirijori”.

Concertul îi va avea în prim plan pe renumitul dirijor Cristian Mandeal și pe pianiștii Valentin și Roxana Gheorghiu, personalități marcante ale vieții culturale românești, nume care nu mai necesită niciun fel de prezentare pe scenele de concert.

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale puteţi afla pe site-ul lor – www.camerata-regala.ro  şi de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Pentru mai multe informații, contactați:

Ouatu Raluca

Manager Artistic

0740 094 248

contact@camerata-regala.ro

 

Despre Camerata Regală:

Camerata Regală a României a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul  a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman,  sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”.

Despre artiști:

Cristian Mandeal. În cei aproape 40 de ani de activitate dirijorală neîntreruptă, Cristian Mandeal și-a exercitat profesia atât în Romania cât și în străinatate. A absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, completându-și studiile la Berlin cu Herbert von Karajan și la München cu Sergiu Celibidache. Timp de 18 ani a fost dirijor principal și director general al Filarmonicii “George Enescu”. Este primul deținător al titlului de dirijor oaspete principal al Orchestrei “Halle” Manchester, în întreaga existență de 150 de ani a acestei orchestre. A fost director artistic la Northern Israelian Orchestra – Haifa, Orchestra Națională Bască – San Sebastian; dirijor permanent al Orchestrei “Haydn” di Bolzano e Trento, al Filarmonicii din Belgrad și al Filarmonicii din Copenhaga.

Valentin Gheorghiu este o adevărată legendă vie a artei interpretative românești. A studiat la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din București și la Conservatorul Național de la Paris, totodată bucurându-se de îndrumarea lui George Enescu. Vrăjitorul pianului, cum a fost supranumit, a întreprins turnee de răsunet in strainatate: Anglia, Franta, Spania, Germania, Uniunea Sovietica, Austria, SUA, Israel, Japonia, având ocazia să colaboreze  cu dirijori de renume mondial ca Antal Dorati, Kurt Masur, Rafael Kubelik, Constantin Silvestri, Georges Prêtre, George Georgescu. Solist strălucit a repertoriului concertant a excelat pe marile scene ale lumii alături de orchestre prestigioase: Société des Concerts du Conservatoire de Paris”, “Gewandhaus”, “Staatskapelle”.

Roxana Gheorghiu deține un repertoriu cameral și concertistic bogat dezvăluind latura interpretativă pe scenele multor orchestre simfonice din țară și străinătate. A fost îndrumată în studiul pianului de către profesorii Guido Agosti și Helene Boschi în cadrul cursurilor internaționale din Weimar și apoi a urmat cursurile Conservatorului “Ciprian Porumbescu din București. Alături de Valentin Gheorghiu a constituit un duo celebru aclamat în numeroasele concerte și recitaluri susținute în țară și străinatate: Ungaria, Slovacia, Spania, Grecia, Italia, Polonia, Luxemburg și Rusia.

Organizatori: Asociaţia Culturală Radu Chişu

Parteneri: Ateneul Român, Elite  Art Club Unesco, Ella Traveland, Clubul Rotaract Triumph București, Camerata Regală a României, Humanitas, Cărtureşti.

Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Jeunesses Musicales România, Spectacular, Liternet, Statuidedaci.ro, Calendar Evenimente, Outdoor & Indoor Advertising, Qwellman, City TV, London Red Café, BILETE.RO.