Jos textila, intoarce fila – Haine cu Povesti editia a IX-a

„Jos textila, intoarce fila”, deja un proiect de traditie marca Rotaract Triumph, deschide sezonul de iarna si intampina primii fulgi de nea cu cea de-a IX-a ediţie a targului de carte organizat de aceasta data cu ajutorul Milano Cafe!

Vă aşteptăm cu drag într-o atmosferă caldă, cu iz de sărbătoare, pentru a ne bucură împreună de lectură, sâmbătă 10 decembrie, începând cu ora 11:00 până seara la ora 18:00.

Continuam asadar sa promovam in mod neconventional valorile culturale prin lectura si implicarea in comunitate prin strangerea de haine pentru persoanele fara posibilitati

Asa cum v-am obisnuit, evenimentul se va desfasura sub forma unui targ unde se vor dona haine in schimbul unei carti. Targul urmareste sa ofere o gama cat mai variata de carti pentru ca voi, vizitatorii nostri, sa aveti posibilitatea de a va alege o carte pe gustul vostru. Veti putea gasi atat carti noi, cat si carti anticariat.

Va provocam din nou sa schimbati un lucru superficial pe unul cultural si sa invatam impreuna sa ne bucuram cu adevarat de savoarea si valoarea cititului.

In acelasi timp, reusim impreuna sa ne implicam activ in comunitate aducand o bucurie persoanelor defavorizate. Hainutele stranse vor ajunge de data aceasta la persoanele cu dizabilitati si nevoi sociale de la Complexul Social Sfântul Luca. Prin urmare orice fel de hainute in stare buna de purtare si curate cu siguranta vor reprezenta un cadou de Craciun primit cu mare bucurie.

O mare mandrie a proiectului este sprijinul Excelentei Sale, domnul Ioan Vulpescu, fost Ministru al Culturii, care ne sustine in promovarea lecturii.

„Doamnelor si domnilor,

Fac parte din categoria oamenilor care investesc mai mult in biblioteca decat in sifonier. In cazul meu, asa a fost dintotdeauna si cred ca este esential sa ne preocupe eleganta spiritului mai mult decat etichetele pe care le purtam. Daca a te imbraca este … o nevoie, a citi este cu mult mai mult de atat… este chiar o cochetarie a mintii.

Salut originalitatea celor ce organizeaza proiectul JOS TEXTILA, INTOARCE FILA, pentru ca evenimentul face publicul larg sa se gandeasca la faptul ca haina tine cald trupului, iar cartea – spiritului. Sau, mai mult decat atat, haina innobileaza trupul, iar cartea innobileaza mintea.

Din cate inteleg de la organizatori, la editia trecuta s-au strans 450 kg. de haine si s-au oferit participantilor 250 de carti. Daca pentru haine se pot folosi unitati de masura, bucuria pe care o ofera cartile nu incape in tipare. De aceea ideea de a schimba un lucru superficial pe unul cu valoare culturala, astfel incat tinerii sa ajunga sa prioritizeze si sa aprecieze mai mult valoarea cititului, este speciala. Si m-as bucura sa stiu ca tinerii ofera spatiu mai mare bibliotecilor decat dressing-urilor.

Sper insa ca Romania sa invete sa daruiasca si fara a primi ceva la schimb. Cred ca in genorizitatea romanilor si in spiritul de solidaritate pe care l-au aratat deseori. Iar cand este vorba de cultura, de carti, sper sa avem oameni cu initiative care mai de care mai curajoase, care sa puna cartile in cea mai frumoasa lumina.”

Nu am fi ajuns aici fara toti cei ce ne-au vizitat cu bratele pline de haine si cu zambete largi pe fata, bucurosi si incantati sa ofere un ajutor celor ce au nevoie. Multumim mult tuturor celor ce au ales sa schimbe un lucru superficial pentru unul cultural, precum si partenerilor nostri de-a lungul celor  8 editii!