Imparte bucurie

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, Rotaract Triumph a donat hainele primite în cadrul proiectului “Jos textila, întoarce fila” desfășurat în luna iulie către Centrul de Plasament din Mogoșoaia, reușind să aducă un zâmbet pe chipul copiilor instituționalizați aici.

Centrul Mogoșoaia, aflat aproape de capitală, adăpostește peste douăzeci de copii cu vârste cuprinse între patru și optsprezece ani care provin din familii sărace, majoritatea fiind separați temporar de părinți. Deși situația lor nu este una deloc ușoară, în urma discuțiilor avute cu asistenții sociali am aflat că majoritatea au performanțe deosebite, nu doar la învațătură, ci și în cadrul unor ateliere practice.

De asemenea, am încercat să petrecem puțin timp cu fiecare dintre copii, putând astfel să îi cunoaștem și să descoperim lucrurile care îi atrag, să le aflăm poveștile de viață, iar la final să le promitem că ne vom întoarce curând să îi revedem.

Încă de cum am ajuns în curtea instituției, copiii au fost entuziasmați să ne cunoască, ne-au îmbrațișat, iar apoi ne-au făcut un tur al dormitoarelor, al grădinii și al locului de joacă, acolo unde își petreceau de cele mai multe ori timpul liber alături de asistenții sociali.

Atmosfera a fost plăcută, însă situația dificilă în care se aflau cu toții ne-a pus pe gânduri și ne-a motivat ca pe viitor să acordăm mai multă atenție acestor cazuri. Desigur, sprijinul nostru reprezintă și sprijinul celor care contribuie alături de noi la finalizarea proiectelor și ne oferă ocazia să îi ajutăm în continuare pe acești copii. Suntem convinși că pentru toți a fost o experiență frumoasă și emoționantă care ne-a ambiționat să continuăm cu astfel de acțiuni umanitare și totodată, ne-a motivat să le acordăm acestor copii șansa să se poată bucura de copilărie asa cum merită.

Dacă vreți să fiți alături de noi în acest demers ne puteți contacta, iar noi vom facilita discuția cu asistenții sociali. Fiecare gest contează!