Asociatia Audiosofia sprijina proiectul Cursa de Ratuste

Asociația Audiosofia este o organizație non-guvernamentală fondată în 2010 care are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu deficiențe de auz, prin abordarea unor direcţii de acţiune precum: prevenirea şi combaterea hipoacuziilor; integrarea în societate și recuperarea persoanelor cu deficienţe de auz şi asociate.

Doamna doctor Alexandra Neagu, Președintele Asociației Audiosofia, este doctor în medicină, medic primar ORL cu competenţa în audiologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” Bucureşti. Alexandra Neagu s-a ocupat în ultimii ani cu predilecţie de problema hipoacuziei, realizând testări de auz la copil încă din prima zi de viaţă şi reglaje pentru implanturile cohleare.

Proiectul Cursa de Rățuște Rotaract Triumph, rezultat al colaborării dintre Rotaract Club București Triumph, Rotary Club București Triumph și Interact Club București Triumph are ca scop achiziționarea de proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici de vârste foarte fragede pentru imbunatatirea recuperarii auditiv-verbale a acestora.Sprijinul Asociației Audiosofia pentru proiectul Cursa de Rățuște reprezintă un pas important în dezvoltarea acestui proiect. Astfel, obiectivele Asociației (prevenire – conștientizare – reabilitare) vin în completarea scopului nostru – oferirea de soluții practice copiilor hipoacuzici, creându-se o bază solidă pentru obținerea rezultatelor dorite atât de Clubul Rotaract Triumph, cât și de Asociația Audiosofia: ajutorarea în mod concret a copiilor cu deficiențe de auz.

Doamna doctor Alexandra Neagu s-a implicat prin diagnosticarea acestor  copii, precum și prin  furnizarea asistenței necesare pentru ajutarea în cele mai bune condiții a copiilor care vor beneficia de protezele auditive.

Așadar, ca urmare a colaborării dintre Rotaract Club București Triumph și Asociația Audiosofia, pentru copiii diagnosticati cu hipoacuzie, selectati in cadrul proiectului,, se vor achiziționa proteze auditive performante și se va asigura asistență pentru reabilitarea auditiv-verbala precum si pentru recuperarea și integrarea socială a acestora .

Invităm întreaga comunitate să nu rămână indiferentă și să se alăture acestui proiect prin donații și participarea la concurs. Câștigătorul Cursei de Rățuște beneficiază de un premiu de 1.000 Euro din partea sponsorului principal al evenimentului.