3303 de rățuște au concurat pentru copii hipoacuzici

A patra ediție a evenimentului Rotaract aduce un nou record al numărului de rățuște de cauciuc ce s-au întrecut în cea mai amuzantă acțiune caritabilă pe Dâmbovița. Peste 150 de spectatori au fost prezenți, sâmbătă, 22 septembrie 2018 pentru proiectul Cursa de Rățuște organizat de cluburile Rotaract din București.

La start s-au aliniat 3303 de rățuște care, timp de o oră, au plutit pe Dâmbovița în încercarea de a ajunge cât mai repede la linia de sosire, fiecare rățușcă reprezentând o persoană care a donat suma de 10 lei pentru achiziția de proteze auditive pentru copiii hipoacuzici.

Înconjurați de măcănitul rățuștelor de plastic și entuziasmul copiilor, membrii cluburilor au lansat 3303 de rățuște de pe podul Hașdeu pe Dâmbovița, nu înainte de lansarea pe apă a rățuștelor sponsor gigant. Spectatorii au asistat timp de o oră la cea mai amuzantă cursă pe apa și au putut vedea care este cea mai rapidă dintre ele. În final, rățușca cu numărul 787 i-a adus doamnei Diana Nazare, marele premiu în valoare de 500 euro oferit de Auto Soft.

La finalul evenimentului, cluburile Rotaract din București au reușit să strangă, din înscrieri, donații și sponsorizări, fondurile necesare pentru a proteza cu aparate auditive de calitate 12 copii hipoacuzici de la Școala pentru Surzi Nr. 1 din București. Transformând astfel ediția această în ediția record a proiectului Cursa de Rățuște.

Fiind implicați activ și în proiecte pentru protejarea mediului, membri cluburilor Rotaract au avut grijă să adune rățuștele de pe Dâmbovița la finalul evenimentului, urmând apoi ca acestea să fie depozitate până la următoarea întrecere. în eventualitatea încheierii proiectului Cursa de Rățuște, acestea vor fi reciclate corespunzător sau li se va găsi o altă întrebuințare.

“Sunt extrem de fericită pentru că este al patrulea an de când organizam acest eveniment! Am reușit să implicăm un numar record de participanți în Cursa de Rățuște și să aducem alături de noi sponsori care au contribuit semnificativ pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz! Sperăm ca protezele auditive performante pe care le vor primi să îi ajute pe micuți să înceapă o nouă etapă în viața și să se bucure de auzul vocii celor dragi lor.
Între timp, rățuștele se vor antrena pana la ediția din 2019 la care va așteptăm pe cât mai mulți dintre dumneavoastră să ne fiți alături!” a declarat Adelina Cîmpeanu, manager de proiect.

Mulțumim sponsorilor noștrii!

Evenimentul a fost susținut financiar de Autosoft- sponsor principal, Animax, PetExpo, și sprijinit de către ItsyBitsy, Creative Business Management și Sloop. Cursa este de asemenea susținută de artiști precum Smiley, Skizzo Skillz și Marian Vasilescu.

Duck Race Rotaract Triumph 2018

Duck Race Rotaract Triumph 2018

Duck Race Rotaract Triumph 2018